Pesti Imre beszél a szórakozóhelyek szigorításáról

Pesti Imre beszél a szórakozóhelyek szigorításáról
Pesti Imre kormánymegbízott, az M1 reggeli műsorában a veszélyes szórakozóhelyekkel kapcsolatos kérdésekre adott választ a műsorvezetőnek. Szóba került a jelenlegi szabályozás, valamint az is, hogy mit tesznek a szigorúbb szabályok érvénybe léptetésének érdekében.
Pesti Imre azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy milyen irányzatok látszanak már a szabályok szigorytásával kapcsolatban, ezt a választ adta: "A jelenlegi szabályozás, amelynek gerincét a 2009-ben alkotott 210-es kormányrendelet szabja meg, lehetővé teszi, hogy bejelentési, nyilvántartási szám kérésre elindítsa a szórakozóhelyek üzemeltetését. A legfontosabb, hogy addig szórakozóhely ne üzemelhessen , amíg a megfelelő biztonsági előírásoknak eleget nem tett, a hatósági szabályok közül valamennyit be nem tartotta."


Pesti Imre az M1 Ma reggel című műsorában

"Ez a tragédia rávilágított arra, hogy picit foglalkozzunk más szórakozóhelyek üzemeltetésével illetve azoknak körülményeivel és kiderült hogy rendszeresen megszegik a szabályokat. Tovább tartanak nyitva, sokkal több embert engednek be, mint amelyet egy-egy épülethelység megengedne. A hivatal meg fogja tenni azt a javaslatot, hogy egy sokkal szigorúbb szabályozás, ellenőrzés kezdődjön el illetve annak a szakmai munkája induljon el. A Közigazgatási minisztériumban már elindult egy ilyen munka, mi erre a munkára szeretnénk ráerősíteni."

forrás: fidesz.hu

-navem-