Pesti Imre kormánymegbízott és Balatoni Monika államtitkár nyitotta meg a főváros 9. Kormányablakát

Pesti Imre kormánymegbízott és Balatoni Monika  államtitkár nyitotta meg a főváros 9. Kormányablakát

Budapest VI. kerületében, az Andrássy út 55. szám alatt nyílt meg a legújabb Kormányablak Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára,  dr. Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja, Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének, valamint Rónaszékiné Keresztes Monika országgyűlési képviselő  jelenlétében.


Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkáraImpozáns környezetben, a főváros központjában, az Andrássy úton nyitotta meg kapuit a főváros kilencedik kormányablaka, ahol a többek között egészségbiztosítási, családtámogatási és állampolgársági ügyek mellett okmányirodai ügyeket is intézhetnek az állampolgárok. Történelmi pillanathoz érkeztünk - mondta Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki a Jó Állam ismérveiről is beszélt a megnyitón. Szerinte ugyanis az állampolgár az ilyen helyeken méri le, hogy az állam odafigyel-e az ő ügyeire.Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének köszöntője


Elmondta: minden Kormányablak akadálymentesített lett, de ez nem csak fizikai, hanem lelki akadálymentesítést is jelent. Ennek köszönhetően a siketek, a vakok és a többi fogyatékkal élő állampolgár ugyanolyan kiszolgálásban és figyelemben részesülnek.  Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere az átadón hangsúlyozta: a megújult magyar közigazgatási rendszer részeként most létrejött szolgáltatási pont valóban méltó környezetben került kialakításra.Dr. Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja is beszédet mondottDr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormánymegbízottja a megnyitó ünnepségen beszédében elmondta: a budapesti kormányhivatalokban magas hatékonyságú munka zajlik. Mintegy 5,1 millió találkozás történt az elmúlt évben az ügyfelekkel, és 2,6 millió határozatot hoztak. Ez is mutatja, hogy a fővárosiak életében Budapest Főváros Kormányhivatala megkerülhetetlen. Hozzátette: a kormányzat szinte a semmiből egy új világot teremtett az elmúlt időszakban. Ezért ünnepel az ország, ezért ünnepel Budapest. Ezekkel a szavakkal adta át a Terézvárosiaknak az új Kormányablakot, amely minden hétköznap reggel 8 és este 8 között várja ügyfeleit az Oktogon közelében, az Andrássy út 55. szám alatt.
MCOnet