Pesti Imre tudatta a dohányzás szabályainak megsértésére irányuló ellenőrzés eredményét

Pesti Imre tudatta a dohányzás szabályainak megsértésére irányuló ellenőrzés eredményét

Február 18-án országos ellenőrzési akció indult, amelynek keretén belül a nemdohányzók védelméről szóló törvény betartását ellenőrizték Budapest Főváros Kormányhivatalának népegészségügyi szervei.
Az Országházban és a képviselői irodaházban kezdték meg az ellenőrzést, az  egész napos akció eredményeiről 2013. február 18-án Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott tájékoztatta a sajtó képviselőit, miután az egészségügyi háttérinformácókat is felvázolta.Ellenőrzési akció az Országházban és a képviselői irodaházban

A nemdohányzók védelméről szóló törvényt 2012 januárjában vezették be, és a 3 hónapos türelmi idő után sorozatosan ellenőrzik annak betartását. A mostani akció 2013. április 1-ig tart - mondta Pesti Imre, akitől megtudhattuk, hogy a tavalyi évben csaknem 12 millió forintos  bírságot szabtak ki a dohányzás szabályainak megsértése miatt. Januártól már 1500 vizsgálatot folytattak, a bírság összege pedig több százezer forint volt.

Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott

Az egész napos ellenőrzés eredményeiről 2013. február 18-án Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott tájékoztatta a sajtó képviselőit


Pesti Imre örömmel jelentette be: a Parlamentben és a Képviselői Irodaházban az ellenőrök nem találtak szabálysértésre utaló jelet, és tetten sem értek senkit. A tapasztalatokról szólva Pesti Imre elmondta, hogy a lakosság is igyekszik betartani a törvényt, de a bevásárlóközpontokban, sportközpontokban és felsőoktatási  intézményekben több szabálytalanságot is találtak, így ezeken a helyeken utóellenőrzéseket fognak végrehajtani.


MCOnet