Pesti Imre: Újra menyithat az OPNI

Pesti Imre: Újra menyithat az OPNI
Pesti Imre az Echo TV Napi aktuális című műsorában a következőt nyilatkozta: "Nem biztos a régi helyen lesz az OPNI újjápítésére a legalkalmasabb hely. Úgy tünik, hogy Magyarország lehetőséget kap arra, hogy egy Közép-Európai Népegészségügyi Közpint jöjjön létre. Ennek is lehet akár részben, a korábbi OPNI!"
Dr. Pesti Imre interjúja elején elmondta, hogy "egy ízlésleten akció volt az a kezdeményezés, melyet egy közösségi portál rendezett - Bolondok Haza - címmel. Valamint az is, hogy az OPNI-t annak idélyén bezáratták és ezzel megalázták az egészséügyset." Hozzátette: "Egy teljes egészében lepusztult egészügyben először rendet kell tenni és rendteremtés folyamatában kell a pszihiátriai ellátást is biztosítani."

Pesti Imre az EchoTV Napi aktuális című műsorában 2010. december 7.

Elmondta azt is, hogy 2008-ban 720 milliárd forint volt az egészügyre fordított összeg, a mostani pedig 770 milliárd forint! "Nefelejtsük el, hogy ez elmúlt négy éveben 250 milliárd forintot vontak ki a szocialisták a gyógyító, meglelőz kasszából!" S ezt az összeget nem lehet egyik napról a másikra pótolni, - mondta.
Megjegyezte: a legfontosabb az a pszihiátria területben, hogy megfelelő szinten kell foglalkozni a területtel és kereseni kell a jó megoldást, hogy hol és hogyan kellene létrehozni az OPNI-t. Hozátette: "Nem biztos a régi helyen lesz az OPNI újjápítésére a legalkalmasabb hely. Úgy tünik, hogy Magyarország lehetőséget kap arra, hogy egy Közép-Európai Népegészségügyi Közpint jöjjön létre. Ennek is lehet akár részben, a korábbi OPNI!"

Forrás: fidesz.hu