Piaci érdek is a Mintamenza Program ajánlásainak megfelelő étkeztetés biztosítása - Interú

Piaci érdek is a Mintamenza Program ajánlásainak megfelelő étkeztetés biztosítása - Interú

"Az egészségkultúra része az étkezési kultúra" - mondta Dr. Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja azt követően, hogy bejelentették a budapesti Mintamenza Program első felmérésének eredményeit.


A nyilvánosságnak sokkal nagyobb ereje van, mint gondolnánk, különösen ebben az esetben, hiszen piaci körülmények között versenyeznek ezek a szolgáltató cégek. Amelyekről kiderül, hogy a mi elvásárainknak, az egészséges Mintamenza Programban elvártaknak nem megfelelően főznek, illetve nem megfelelő alapanyagokat használnak, azt nyilvánosságra fogjuk hozni - kezdte interjúját Dr. Pesti Imre.Interjú Dr. Pesti Imre kormánymegbízottal


Ez pedig azt fogja eredményezni, hogy jelentős versenyhátrányt fognak a piacon szenvedni ezek a szolgáltatók. Tehát közvetlen piaci érdeke minden cégnek, hogy a Mintamenza Program ajánlásainak megfelelően modern, kulturált étkeztetést biztosítsanak  - véli Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője.

Dr. Pesti Imre

 

Dr. Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja a vizsgálatok bejelentésekor

 


A forrásokra kitérve Dr. Pesti Imre megemlítette, hogy 50%-kal többet biztosít az állam, ennek elégnek kell lennie. A szolgáltatók és a nagy konyhák is azon a véleményen vannak, hogy ekkora összegből már lehet egészséges étkeztetést biztosítani. "Hiszen mindannyian, még a piaci szereplők is felelősséget éreznek, hogy egy egészséges fiatalság nőjön föl" - nyilatkozta a kormánymegbízott.


MCOnet