Szabó Erika államtitkárt dr.Pesti Imre is elkísérte a XII. Kerületi okmányirodába

Szabó Erika államtitkárt dr.Pesti Imre is elkísérte a XII. Kerületi okmányirodába

Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár látogatást tett a XII. Kerületi Hivatal új Okmányirodájában. Az esemény házigazdája Dr. Pesti Imre kormánymegbízott és Pokorni Zoltán XII. kerület országgyűlési képviselője és a Hegyvidék polgármestere voltak.


Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár látogatást tett a XII. Kerületi Hivatal új Okmányirodájában2013. február 28-án Budapest Főváros Kormányhivatalának XII. Kerületi Hivatal Okmányirodájában tartottak sajtótájékoztatót a bejárást követően. Dr. Pesti Imre kormánymegbízott elmondta: új, frekventáltabb helyre került az okmányiroda a kerületben, amelynek köszönhetően jelentős forgalomnövekedést tapasztaltak.

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott szerint jelentős forgalomnövekedést tapasztaltak az új okmányirodában


Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár szerint ez a  helyszín mutatja azt az együttműködést, amelyet az állam és az önkormányzatok tavaly ősszel kötött abból a célból, hogy az ügyfeleket inél hatékonyabban, gyorsabban tudják kiszolgálni. A végső cél az egyablakos ügyintézés, amelynek köszönhetően 2014-től egy helyen, a Kormányablakokban lehet majd 2000 állammal kapcsolatos ügyet intézni.

 Szabó Erika

Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár a járások visszaállításáról is beszélt


Mindenhol, ahol most okmányiroda működik - köztük a XII. Kerületi Hivatal új Okmányirodája -, azt jövőre Kormányablakká alakítják. Ez azt jelenti, hogy a kormányablakok száma országosan több mint 300-ra növekszik 2014-től. "Több uniós forrás összehangolásával és a kormány döntéseinek eredményeként jön majd létre ez az óriási ajándék, amellyel a Nemzeti Együttműködés Kormánya megajándékozza a magyar állampolgárokat" - nyilatkozta Szabó Erika államtitkár, aki beszélt a járások 2013-as visszaállításáról is.

Pokorni Zoltán

Az esemény házigazdája Pokorni Zoltán XII. kerület országgyűlési képviselője, a Hegyvidék polgármestere volt


Budapest XII. kerületének polgármestere, Pokorni Zoltán is jelen volt az eseményen, és elmondta, zavar nélkül zajlott ez a nagy átalakítás a Hegyvidéken. Hozzátette azt is, hogy az új helyszínnek köszönehően megnőtt a forgalom az irdoában, hiszen több kerületből, sőt az agglomerációból Sólymártól Pátyig ide jönnek az állampolgárok ügyeket intézni. A mai napon arról tárgyalt Dr. Pesti Imre kormánymegbízott úrral, valamint Államtitkár asszonnyal, hogy hogyan lehetne még újabb helyszíneket létrehozni a Hegyvidéken, hiszen nagy rá az igény.


MCOnet