Színesednek a kormányablakok

Színesednek a kormányablakok
Kihirdették a kormányhivatalok és a Hungarofest Nonprofit Kft. Változatos Megyéink az Európai Unióban című művészeti pályázatának budapesti győzteseit.  Az okleveleket Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatalának Kormánymegbízottja, a zsűri elnöke adta át a nyerteseknek.

Dr.Pesti Imre kormánymegbízott

Dr.Pesti Imre kormánymegbízott adja át az első helyezettnek járó jutalmat


Olyan, vizuálsan megfogalmazott műveket vártak , amelyek valamilyen módon kötődnek Budapesthez, illetve alkalmasak a kormányablakban való elhelyezésre.

Farkas Flóra – Budapest, Budapest, Te Csodás!

A nyertes mű: Farkas Flóra – Budapest, Budapest, Te Csodás!


Nagyon sokszínű volt a beérkezett anyag, sokféle technikával, megközeltéssel találkozhattunk.  A pályaművek között volt plasztika, filmterv, formatervezői munka, de még kézzel készült é díszített ruha is.

Budapest, Budapest, Te Csodás!

A díjnyertes mű alkotói


A pályázat fődíját Farkas Flóra, Budapest, Budapest, Te Csodás! című,régi bőröndbe aplikált vidám, térbeli városképe kapta.

Gelley Bálint

Második hely: Gelley Bálint - Időutzás az osztályterembe


Második helyezett Gelley Bálint grafikai sorozata, mely egy készülő animációs filmsorozatot reprezentált. A film címe: Időutzás az osztályterembe.

Dr.Pesti Imre kormánymegbízott

Dr.Pesti Imre kormánymegbízott a második helyezettnek gratulál


A harmadik díjazott László  Dániel, Patakban című festménye lett.

 László Dániel Patakban című festményével.

Harmadik hely: László  Dániel - Patakban című festménye


Kormánymegbízotti  Különdíjban részesült Karácsony László, aki a kormányablakok és az állampolgár viszonyát ábrázolta Nem hivatalos labirintus című képén.