Színt kell vallaniuk a szocialistáknak!

Színt kell vallaniuk a szocialistáknak!
Dr. Pesti Imre hétvégi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a szocialistáknak a parlament előtt is színt kell vallaniuk, hogy egyetértenek-e miniszterelnök-jelöltjük orvosokat becsmérlő kijelentésével.
Dr. Pesti Imre emlékeztetett, hogy Mesterházy Attila egy lakossági fórumon azzal riogatta az embereket, hogy az orvosok ma pártállástól teszik függővé, hogy hogyan kezelik a betegeket. Kijelentése kapcsán több szervezet is felháborodásának adott hangot, de Rácz Jenő volt szocialista szakminiszter és Medgyasszay Melinda jelenl egi államtitkár is elhatárolódott az MSZP-s politikus kijelentésétől. Sokak felháborodása ellenére a mai napig nem kért bocsánatot kijelentéséért.

A Fidesz a helyzet tisztázása érdekében megkérdezi Székely Tamás jelenlegi egészségügyi minisztert, hogy egyetért-e a kijelentéssel, de interpelláció keretében állásfoglalásra készteti a szocialista frakció tagjait is.

Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa

Dr. Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa

Dr. Pesti Imre szerint a szocialista politikusokban tovább él az öszödi mentalitás, melyet alátámasztanak Kökény Mihály szavai is. Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke szerint ugyanis Mesterházy Attila nem sértett meg senkit sem, csak a Fidesz értelmezi félre az elmondotakat.

A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa emlékeztet: eddig semmilyen bizonyítékkal nem tudták alátámasztani, hogy kijelentésük igaz lenne, majd zárásként hozzátette: "Egészen biztos vagyok benne, hogy nem orvos édesapja sugallta Mesterházy Attilának ezeket a mondatokat".

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-