Újabb szocialista mutyi az egészségügyben

Újabb szocialista mutyi az egészségügyben
Dr. Pesti Imre és Soltész Miklós sajtótájékoztatón jelentették be: a Bajnai-kabinet egy milliárd forintos nagyságrendű, több évre vonatkozó projektről készül dönteni az utolsó pillanatban.
A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa szerint ma már egyértelmű, hogy a magyar közélet mellett a közbeszerzések is át vannak itatva a korrupcióval, s most, a kormányzás végeztével a lopás felgyorsul. Dr. Pesti Imre szerint látható, hogy költözik a kormányzat, de úgy látszik, hogy viszik a közpénzt is.


Pesti Imre, Soltész Miklós sajtótájékoztató, 2010. március 6.

Pesti emlékeztetett, hogy mind a kórház-privatizáció, mind a több-biztosítós modell korrupcióval volt átitatva, az MSZP most a 2011 és 2015 évre vonatkozó életkorhoz kötött kötelező védőoltási rendbe, illetve az életkorhoz kötött kötelező védőoltási rendbe nem tartozó oltóanyagok beszerzése ügyében.

Az ellenzéki politikus elmondta: 7-8 milliárd forintot költenének erre, pedig ezt semmi sem sürgeti. Véleménye szerint semmi nem indokolja, hogy az erre vonatkozó közbeszerzést még a választások előtt elindítsák, és győztest hirdessenek, ezért felszólítják a kormányt, álljon el e "szemérmetlen lopás" szándékától.

Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa

Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa

A Fidesz szakpolitikusa felhívta  a figyelmet, hogy láthatóan sebtében készült el az egészségügyi bizottság ülésére készült anyag, ugyanis sok pontatlan adat szerepel benne. Pesti Imre szerint aki ebben részt vesz, az mind "részese ennek a bűncselekménygyanús esetnek".

Mint elmondta: a szocialisták láthatóan ellenzéki szerepre készülnek, és a "kapuzárási pánikban" mindent megtesznek azért, hogy az elkövetkező időszakra biztosítsák az anyagi hátterüket: a választás előtt úgy tűnik, mindent el akarnak vinni, szinte talicskával tolják ki a pénzt, ki akarják üríteni a kasszát, lehetetlenné akarják tenni az új kormányzat helyzetét.

Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP Népjóléti kabinetjének vezetője

Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP Népjóléti kabinetjének vezetője

Soltész Miklós, a KDNP politikusa felszólítja a kormányt, álljon el e "szemérmetlen lopás" szándékától, a közbeszerzés kiírásától, és hagyja a következő kabinetre a döntést.

A sajtótájékoztató végén bejelentették, hogy a Fidesz-KDNP képviselői nem vesznek részt az egészségügyi bizottság rendkívüli ülésén.

(Forrás: fidesz.hu)

Dr. Pesti Imre hírportál

-ba-