Visszaállítanák a vizitdíjat a szocialisták?

Visszaállítanák a vizitdíjat a szocialisták?
Dr. Pesti Imre szerint a szocialisták nyíltan elismerték, hogy szükség lenne vizitdíjra, mert azzal lényegesen könnyebb lenne az egészségügy finanszírozása.
A fidesz egészségügyi szakpolitikusa szerint Lendvai Ildikó ezen kijelentése azt is jelzi, hogy az MSZP, ha lehetősége lenne rá, ismét bevezetné a kórházi napidíjat és a vizitdíjat.

Dr. Pesti Imre érzéketlenségnek nevezte a javaslatot, hiszen ez gyakorlatilag a népakarat figyelmen kívül hagyását lenne, ezért azt kérte az MSZP elnökétől, hogy ne fenyegesse a betegeket.

Pesti Imre sajtótájékoztató, 2010. február 28.

Dr. Pesti Imre emlékeztetett: a vizitdíj bevezetésétől várt javulás nem következett be, hiszen a díjakkal együtt realizált összesen 23 milliárd forint nem ellentételezte az egészségügyből kivont 250 milliárd forintot, s sok beteg nem is ment orvoshoz épen a vizitdíj miatt. Komolytalan és elfogadhatatlan, hogy a betegterhek növekedésétől várják az egészségügy finanszírozhatóságát.

Az ellenzéki politikus emlékeztet: az MSZP a 2006-os választás során is hazudott már ezzel kapcsolatban, hiszen azt állították: nem lesz vizit- és kórházi napidíj, ennek ellenére 2007 februárjában mégis bevezették. A fentiek fényében megalapozottan gondolható, hogy ha hatalmon maradnának, akkor ismét bevezetnék a vizitdíjat és a kórházi napidíjat

Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa

Dr. Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa

Véleménye szerint a szocialisták egy része az állampárti viselkedéskultúrát hozta magával, s a pártpolitika újfent felülírja náluk a szakmaiságot, ezért azt kéri Lendvai Ildikótól és politikustársaitól, hogy térjenek vissza a demokratikus játékszabályokhoz.

"Lendvai Ildikó a választási kampányban ne fenyegesse a betegeket, akik az elmúlt időszakban amúgy is vesztesei voltak annak a rossz ga zdaságpolitikának, amelyet a szocialisták okoztak" - zárta sajtótájékoztatóját Pesti Imre.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-