A pályaválasztási döntésünkben egyéni érdeklődésük találkozzon a munkaerőpiac aktuális igényeivel

A pályaválasztási döntésünkben egyéni érdeklődésük találkozzon a munkaerőpiac aktuális igényeivel

Pályaválasztási Kiállítást rendezett Budapest Főváros Kormányhivatalának Munkaügyi Központja, melynek ünnepélyes megnyitóján dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormánymegbízottja is megjelent.Október 4-én és 5-én rendezett Pályaválasztási Kiállítást Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központja


- Mi volt a célja a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központja által szervezett kétnapos Pályaválasztási Kiállításnak?
- Az esemény elsődleges célja az volt, hogy segítséget nyújtson a pályaválasztás előtt álló diákoknak és szüleiknek, valamint a szakma nélküli érettségivel rendelkező fiataloknak a számukra megfelelő továbbtanulási lehetőségek, szakképzések kiválasztásában. Ezen kívül fontos, hogy a fiatalokat megismertessük a főváros munkaerő-piaci sajátosságaival. Véleményem szerint kulcsfontosságú, hogy pályaválasztáskor a fiatalok egyéni döntése találkozzon a munkaerőpiac aktuális igényeivel. Az így meghozott döntés biztosítja azt a sikeres életpályát, amely a családok sikereihez, ezzel együttesen Magyarország sikeréhez vezet.

Dr. Pesti Imre

Dr. Pesti Imre Budapest Főváros Kormánymegbízottja nyitotta meg a Pályaválasztási kiállítást


- Kérem röviden mutassa be az ilyen jellegű események várható eredményeit!
- Hosszú távon az ilyen jellegű rendezvények azt a célt szolgálják, s a tőlük elvárt eredmény is az lenne, hogy a jövő nemzedéke a tudatos pályaválasztásnak köszönhetően a munkaerőpiac aktív résztvevője legyen, és az iskolapadból kikerülve ne pályamódosítóként, vagy munkanélküliként kezdje a nagybetűs életet.


Dr. Pesti Imre

Dr. Pesti Imre Mátrainé Bartus Éva, a Munkaügyi Központ Igazgatójának társaságában a Pályaválasztási Kiállításon


- A rendezvényre kiket hívtak meg előadóként és kiállítóként?
- A Pályaválasztási Kiállításon mintegy 60 fővárosi középfokú oktatási intézmény – főként szakiskolák és szakközépiskolák - standjai várták az érdeklődő fiatalokat, valamint a Munkaügyi Központ és annak partnerszervei, mint például a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet és a Kontakt Alapítvány.


MCOnet-KT